ζωή

Η ΕΚΜΆΘΗΣΗ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΕΥΆΛΩΤΗ ΒΟΉΘΗΣΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΊΚΗ JASON ROGERS ΝΑ ΞΕΠΕΡΆΣΕΙ ΤΟ ΆΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΌΔΟΣΗΣ

Η προσωπική ανάπτυξη είναι σπάνια μια άνετη εμπειρία, γιατί συνήθως περιλαμβάνει την έξοδο από μια ζώνη άνεσης και την εκμάθηση προβληματικών τάσεων. Ο Ολυμπιονίκης του 2008 και ο συγγραφέας Jason Rogers έριξαν μερικά κοσμήματα από τη δική του διαδικασία ανάπτυξης στην εκπομπή Instagram live Show για την υγεία των ανδρών.

Ο ντεμπούτος του αγώνας περίφραξης στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 ήταν μια κλήση αφύπνισης για κάποια απαραίτητη εσωτερική δουλειά αφού ήταν-με τα δικά του λόγια–”σβησμένος” από έναν βετεράνο Ιταλό ξιφομάχο. Μια αίσθηση βαθιάς αποτυχίας τον στοιχειώνει καθώς αμφέβαλε την ικανότητα και την αξία του, αλλά άνοιξε επίσης την πύλη για να αναδιαμορφώσει την εμπειρία του ως κάτι που πρέπει να υπερηφανεύεται.

“Έκανα πολλή αναμόρφωση της δικής μου σκέψης [μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004]”, λέει ο Rogers. “Έμαθα μερικές πολύ τακτικές συμβουλές για την αντιμετώπιση του άγχους και του άγχους όταν έρχεται.”

Τα συναισθήματα αμφιβολίας του δεν περιορίστηκαν όμως στις επιδόσεις του στον αθλητισμό. Έξω από το να είσαι αθλητής, αντιμετώπισε μια παρόμοια μάχη στους αγώνες του φύλο και οικειότητα. Αρχικά, ένιωσε δυσφορία στο να το μοιραστεί αυτό, επειδή οι τυπικές έννοιες ενός άνδρα δεν περιλαμβάνουν τον αγώνα στην κρεβατοκάμαρα. Αλλά, στην πραγματικότητα, μοιράστηκε αυτή την ιστορία που κατέληξε να είναι καθαρτική και μια καμπή στη διαδικασία επούλωσής του.

“Εάν δεν αισθάνεστε άνετα να μοιράζεστε ένα προσωπικό μήνυμα ή σκέψεις, είναι αυτό που προέρχεται από αυτό που θα απελευθερώσει κάτι για σας”, λέει ο Rogers.

Λήψη θετικών, ενθαρρυντικά μηνύματα από αναγνώστες με παρόμοιες ιστορίες παρείχαν άνεση στον Ολυμπιονίκη να συνειδητοποιήσει ότι επιτρέποντας στον εαυτό σας να είναι ευάλωτος μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση του εαυτού σας. Είναι αυτή η συνειδητοποίηση που τον παρακινεί να γράψει για την τυπική αποσύνδεση μεταξύ ευπάθειας και αρρενωπότητας στο ενημερωτικό δελτίο του που ονομάζεται, “η επιστολή εντολής.”

Σε πολλές περιπτώσεις, τα αγόρια και οι άνδρες διδάσκονται μια μονολιθική άποψη της αρρενωπότητας—να μην είναι ευαίσθητα ή να δείχνουν συγκίνηση και να είναι σούπερ macho. Ο Ρότζερς γράφει για να το αποικοδομήσει και να βοηθήσει τους νεαρούς άνδρες να σκέφτονται διαφορετικά επειδή ενεργούσε έξω από αυτά τα όρια που πραγματικά έκαναν την μπάλα να κυλάει στη διαδικασία συναισθηματικής ανάπτυξής του.

“Υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει για να είναι πιο υποστηρικτική και ανεκτική σε διαφορετικές εκφράσεις αρρενωπότητας”, λέει ο Rogers. “Η καταστολή των συναισθημάτων σας σε μια επίπεδη γραμμή ως ποιότητα δύναμης είναι προβληματική.”

Ενώ εξακολουθεί να εργάζεται για να γίνει πιο σε επαφή με τον εαυτό του, συμβουλεύει τους άλλους να ξεκινήσουν και το προσωπικό ταξίδι ακολουθώντας τις περιέργειές σας, αφήνοντας να χωρίσετε τα συναισθήματά σας και αρχίζοντας να αγαπάτε τις ιδιοσυγκρασίες σας. Το άγχος μπορεί να σας εμποδίσει αν το αφήσετε, αλλά ο Rogers μοιράζεται ότι μπορεί επίσης να βοηθήσει να μας παραδώσει σε ένα μέρος όπου μπορούμε να αποδώσουμε καλά και να συνδεθούμε με άλλους.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

*