Παγκόσμια νέα

Η ΖΩΓΡΑΦΙΚΉ ΤΟΥ GRUMPY RENAISSANCE GROCER ΑΠΟΚΑΘΊΣΤΑΤΑΙ ΜΕΤΆ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΉΚΗ ΤΟΥ GRIN

Η μυστηριώδης ανυπόγραφη ζωγραφική μιας μοναχικής γυναικείας μορφής που περιβάλλεται από μια σειρά από φρέσκα προϊόντα έχει μπερδέψει τους επιμελητές για αιώνες.

Αλλά η αγγλική κληρονομιά μπορεί τελικά να έχει αποκαλύψει την ταυτότητα του ανθρώπου πίσω από τον πωλητή λαχανικών μετά την εκτέλεση ενός διετούς έργου διατήρησης στο κομμάτι 450 ετών.

“Έχουμε σκουπίσει το χαμόγελο από το πρόσωπό της, φοβάμαι”, δήλωσε η Alice Tate-Harte, συντηρητής συλλογών της αγγλικής κληρονομιάς στους Times. “Αλλά υπάρχει ένας θαυμάσιος πίνακας που αποκαταστάθηκε στην παλιά του δόξα.’

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο πίνακας θα μπορούσε να είναι ένας Joachim Beuckelaer, ο κατ ‘ εξοχήν καλλιτέχνης νεκρή φύση που εργαζόταν στην Αμβέρσα πριν από την ολλανδική Χρυσή Εποχή.

Η αγγλική κληρονομιά μπορεί τελικά να έχει αποκαλύψει την ταυτότητα του ανθρώπου πίσω από τον πωλητή λαχανικών μετά την εκτέλεση ενός διετούς έργου διατήρησης στο κομμάτι 450 ετών

Η αποκατάσταση της ζωγραφικής, η οποία ξεκίνησε το 2019 στο English Heritage conservation studio, είδε την απομάκρυνση του υποβαθμισμένου βερνικιού και των περιοχών υπερχρωματισμού για να αποκαλύψει τα αρχικά χρώματα από κάτω.

Μαζί με τη μη επεμβατική υπέρυθρη απεικόνιση, το έργο αποκάλυψε τις αξιοσημείωτες ομοιότητες μεταξύ του πωλητή λαχανικών και άλλων έργων του Beuckelaer.

Τα ευρήματα βοήθησαν επίσης να χρονολογηθεί ο πίνακας στα τέλη του 16ου αιώνα όταν δούλευε ο Beuckelaer, καταργώντας προηγούμενες υποθέσεις ότι το έργο τέχνης θα μπορούσε να είναι αντίγραφο του 18ου αιώνα.

Οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι κάποια στιγμή στα τέλη του 18ου ή στις αρχές του 19ου αιώνα, μια λωρίδα καμβά είχε προστεθεί για να διευρύνει την αρχική ορθογώνια μορφή της ζωγραφικής σε ένα τετράγωνο.

“Έχουμε σκουπίσει το χαμόγελο από το πρόσωπό της, φοβάμαι”, δήλωσε η Alice Tate-Harte, συντηρητής συλλογών της αγγλικής κληρονομιάς

Αυτό αφαιρέθηκε προσεκτικά, με τη ζωγραφική να αποκαθίσταται στο αρχικό της σχήμα.

Τα πιο διάσημα έργα του Beuckelaer περιλαμβάνουν τα τέσσερα στοιχεία που εκτίθενται στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου.

Ο πωλητής λαχανικών έχει πλέον αποκατασταθεί στη συλλογή έργων τέχνης του Audley End για πρώτη φορά σε 60 χρόνια.

Αποκτήθηκε από την εξοχική κατοικία κατά το δεύτερο μισό του 18ου αιώνα από τον τότε ιδιοκτήτη Sir John Griffin Griffin.

Η κ. Tate-Harte δήλωσε: “Είμαστε τόσο ευχαριστημένοι που οι επισκέπτες του Audley End θα μπορούν τώρα να δουν έναν τόσο υπέροχο πίνακα να αποκατασταθεί στην παλιά του δόξα.

“Από την πρώτη δοκιμή καθαρισμού είχαμε μια γεύση από τα όμορφα χρώματα κάτω από όλη τη βρωμιά, η οποία ήταν απίστευτα συναρπαστική.

“Η αποκατάσταση σημαίνει επίσης ότι μετά από χρόνια που ο πωλητής λαχανικών είναι κάτι μυστήριο, είμαστε πιο κοντά στην πιθανή αποκάλυψη της ταυτότητας του καλλιτέχνη.’

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

*