Παγκόσμια νέα

Η ΚΊΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΆΖΕΙ ΈΝΑ ROBO-SHARK DRONE ΠΟΥ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΊΤΑΙ ΑΠΌ ΤΟ BIONIC TAILFIN ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΎΕΙ ΤΑ ΕΧΘΡΙΚΆ ΠΛΟΊΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΝΗΓΆΕΙ ΥΠΟΒΡΎΧΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΎ ΤΩΝ ΗΠΑ

Ο κηφήνας χαρακτηρίζει τη χαμηλού θορύβου, μακροχρόνια αντοχή, και την υψηλή ευελιξία.

Τα περισσότερα υποβρύχια αεροσκάφη μπορούν να εκτοξευθούν από το σωλήνα τορπιλών ενός υποβρυχίου, αλλά ο τρόπος με τον οποίο θα ξεκινήσει ο Robo-Shark δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί.

Μπορεί να διεξάγει υποβρύχια κοντινή αναγνώριση, έρευνα και διάσωση, επιτήρηση πεδίου μάχης, αντι-υποβρύχια, υδρολογική έρευνα, αναμετάδοση επικοινωνιών και υποβρύχιες αποστολές παρακολούθησης, η έκθεση Global Times.

Και δεδομένου ότι η κύρια πηγή ισχύος του είναι το bionic tailfin, το drone μπορεί να επιτύχει τελική ταχύτητα έξι κόμβων.

Ο Robo-Shark, που αναπτύχθηκε από την τεχνολογία ρομπότ Boya Gongdao με έδρα το Πεκίνο, βρίσκεται επί του παρόντος σε ένα έργο με τον κινεζικό στρατό.

Παρουσιάστηκε στη 7η Κίνα στρατιωτική έξυπνη τεχνολογία Expo τη Δευτέρα.

Η expo παρουσίασε πολλά διαφορετικά drones, συμπεριλαμβανομένων των target drones που χρησιμοποιήθηκαν σε πραγματική μάχη ως κράχτες και κάθετα αεροσκάφη απογείωσης και προσγείωσης για αποστολές αναγνώρισης και περιπολίας.

Έρχεται όπως την περασμένη εβδομάδα η Κίνα αποκάλυψε ότι αναπτύσσει ένα άκρως απόρρητο υποβρύχιο drone σχεδιασμένο για να παρακολουθεί και να καταστρέφει τα υποβρύχια του εχθρού χωρίς ανθρώπινη εισροή.

Το μη επανδρωμένο ρομπότ επίθεσης δοκιμάστηκε για πρώτη φορά στο Στενό της Ταϊβάν πριν από μια δεκαετία, αλλά η ύπαρξή του δεν δημοσιοποιήθηκε μέχρι τώρα.

Το σκάφος λέγεται ότι βασίζεται εξ ολοκλήρου στην τεχνητή νοημοσύνη και δεν χρειάζεται οδηγίες από έναν χειριστή.

Υπό δοκιμή, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν σε θέση να ανιχνεύσει ένα εικονικό Υποβρύχιο, να εντοπίσει την προέλευσή του και να το χτυπήσει με μια τορπίλη.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

*