Σπορ

Η NAOMI OSAKA ΖΗΤΆ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΗ “ΙΔΙΩΤΙΚΌΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΝΣΥΝΑΊΣΘΗΣΗ” ΌΤΑΝ ΕΠΙΣΤΡΈΦΕΙ

Η Naomi Osaka παραδέχεται ότι θα έπρεπε να ήταν προετοιμασμένη για την πτώση της απόφασής της να αποφύγει συνεντεύξεις Τύπου στο Γαλλικό Όπεν, αλλά ζήτησε περισσότερη “ιδιωτικότητα και ενσυναίσθηση” όταν επιστρέφει στη δράση.

Τον Μάιο, η δεύτερη παγκόσμια Οσάκα ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει σε συνεντεύξεις Τύπου μετά τον αγώνα στο Roland Garros για να προστατεύσει την ψυχική της υγεία.

Είπε ότι είχε υποστεί περιόδους κατάθλιψης από τότε που κέρδισε τον πρώτο της τίτλο grand slam στο US Open το 2018 και ότι η συζήτηση με τα μέσα ενημέρωσης προκάλεσε άγχος.

Αλλά τα τέσσερα grand slams αντέδρασαν έντονα στην κίνηση της Οσάκα, απελευθερώνοντας μια κοινή δήλωση που την απειλούσε με πιθανό αποκλεισμό και απαγόρευση από μελλοντικά τουρνουά σε περίπτωση που δεν επανεξετάσει.

Η 23χρονη αποχώρησε αμέσως από το Γαλλικό Όπεν μετά τη νίκη της στον πρώτο γύρο και αργότερα αποχώρησε από το Wimbledon, αλλά πρόκειται να παίξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του φετινού καλοκαιριού στη χώρα γέννησής της, την Ιαπωνία.

Σε ένα δοκίμιο για ένα ειδικό τεύχος του περιοδικού Time πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Οσάκα έγραψε: “ο κόσμος είναι τόσο διαιρεμένος τώρα όσο μπορώ να θυμηθώ στα σύντομα 23 χρόνια μου.

“Ζητήματα που είναι τόσο προφανή για μένα στην ονομαστική τους αξία, όπως η χρήση μάσκας σε πανδημία ή η γονατιστή για να δείξω υποστήριξη για τον αντιρατσισμό, αμφισβητούνται άγρια. Θέλω να πω, wow!

“Έτσι, όταν είπα ότι έπρεπε να χάσω τις συνεντεύξεις Τύπου του French Open για να φροντίσω τον εαυτό μου διανοητικά, θα έπρεπε να είμαι προετοιμασμένος για αυτό που ξεδιπλώθηκε.

“Ένιωσα κάτω από μια μεγάλη πίεση για να αποκαλύψω τα συμπτώματά μου – ειλικρινά επειδή ο τύπος και το τουρνουά δεν με πίστευαν.

Επίσης, δεν θέλω να ασχοληθώ ξανά με τον έλεγχο του προσωπικού μου ιατρικού ιστορικού.

“Γι’ αυτό ζητώ από τον τύπο κάποιο επίπεδο ιδιωτικότητας και ενσυναίσθησης την επόμενη φορά που θα συναντηθούμε ελπίζω ότι οι άνθρωποι μπορούν να συσχετιστούν και να καταλάβουν ότι είναι εντάξει να μην είναι εντάξει.και είναι εντάξει να μιλήσουμε γι ‘ αυτό.’

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

*