Παγκόσμια νέα

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΈΝΑ ΕΓΚΛΉΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΆΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΙΑΝΟΠΩΛΗΤΈΣ ΝΑ ΚΛΕΊΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΉΜΑΤΑ, ΠΕΡΙΟΡΊΣΤΕ ΤΙΣ ΏΡΕΣ

Ένας αυξανόμενος αριθμός κατοίκων θέλει να απομακρυνθεί από τη Χρυσή Πόλη εάν συνεχιστεί η αύξηση του εγκλήματος. John Dennis με insight στο ” Fox & φίλοι πρώτα.’

Συντονισμένα εγκλήματα σε μεγάλες πόλεις της Καλιφόρνια, Η Νέα Υόρκη και αλλού αναγκάζουν τους λιανοπωλητές να κλείσουν τα καταστήματα και να περιορίσουν τις ώρες λειτουργίας, καθώς τα πακέτα των κλοπών κάνουν τακτικά με εκατοντάδες δολάρια σε εμπορεύματα που θα μεταπωληθούν στο Διαδίκτυο, στις αγορές του δρόμου ή επιστρέφονται για δωροκάρτες.

Μέσα σε ένα κύμα εγκληματικότητας που σαρώνει το Σαν Φρανσίσκο, έξι θέσεις καταστημάτων Target μειώνουν τις ώρες λειτουργίας, κλείνοντας στις 6 μ.μ. αντί για τις συνηθισμένες 10 μ. μ., καθώς οι διαχειριστές επιδιώκουν να εξασφαλίσουν τα εμπορεύματα και την ασφάλεια των εργαζομένων, ανέφερε ο Forbes. Οι οργανωμένες συμμορίες κλέβουν ασύστολα τα επώνυμα αντικείμενα ακόμη και με την παρούσα ασφάλεια, καθώς η Καλιφόρνια αύξησε το όριο για χρέωση κακουργήματος από $450 σε $950 σε κλεμμένα αγαθά.

Ο αρχηγός της Αστυνομίας του Σαν Φρανσίσκο Γουίλιαμ Σκοτ είπε στους κλέφτες NBC Nightly News να υπολογίσουν την αξία των κλοπιμαίων για να πέσουν κάτω από το όριο κακουργήματος, που σημαίνει ότι οι αξιωματικοί δεν μπορούν να αναλάβουν δράση για κλοπή πλημμελήματος και τα καταστήματα πρέπει να είναι πρόθυμα να προσλάβουν φρουρούς ασφαλείας για να κάνουν σύλληψη ιδιωτών.

Η Walgreens έκλεισε 17 τοποθεσίες στο Σαν Φρανσίσκο τα τελευταία πέντε χρόνια αναφέροντας αυτό το είδος κλοπής, ανέφερε το San Francisco Chronicle τον Μάιο. Ο Jason Cunningham, περιφερειακός αντιπρόεδρος για φαρμακευτικές και λιανικές δραστηριότητες στην Καλιφόρνια και τη Χαβάη, δήλωσε σε ακρόαση εκείνη την εποχή ότι η κλοπή στα καταστήματα Walgreens στο Σαν Φρανσίσκο είναι τετραπλάσια από το μέσο όρο των καταστημάτων σε άλλα μέρη της χώρας.

Η Walgreens ξοδεύει 35 φορές περισσότερο για την ασφάλεια στο Σαν Φρανσίσκο από άλλες περιοχές όπου λειτουργούν τα καταστήματά τους.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, το ιογενές βίντεο από το Σαν Φρανσίσκο έδειξε μια μπάντα κλεφτών που τρέχει έξω από ένα Neiman Marcus στην Union Square που μεταφέρει τσάντες σχεδιαστών πριν πηδήσει σε οχήματα διαφυγής αναμονής. Το τελευταίο περιστατικό ώθησε την Πρόεδρο της Ένωσης λιανοπωλητών της Καλιφόρνια Rachel Michelin να ζητήσει μια κρατική προσέγγιση σε αυτήν την οργανωμένη κλοπή, υποστηρίζοντας ότι οι τοπικοί ηγέτες δεν μπορούν πλέον να αντέξουν οικονομικά να επιπλήξουν την επιβολή του νόμου.

“Η απάντηση δεν είναι αυτό που είπε ο Δήμαρχος την περασμένη εβδομάδα, η οποία ήταν οι λιανοπωλητές απλά πρέπει να προσλάβουν περισσότερους φρουρούς ασφαλείας”, δήλωσε ο Michelin στην KGO-TV. “Αυτό δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα. Οι φρουροί ασφαλείας είναι εκεί για να παρατηρήσουν και να αναφέρουν. Δεν είναι εκεί για να σταματήσουν το έγκλημα. Αυτό είναι επιβολή του νόμου. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο στο Σαν Φρανσίσκο για την επιβολή του νόμου και τους τοπικούς αξιωματούχους να συνεργαστούν.”

Οι έμποροι λιανικής πώλησης ανέφεραν αύξηση 60% σε δολάρια που χάθηκαν από το 2015 λόγω της μειωμένης στελέχωσης και του χαμηλότερου ηθικού κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού, των νέων πολιτικών καταστημάτων “hands off” και των χαμηλότερων κυρώσεων. Ακόμη και αντικείμενα χαμηλού κόστους παραμένουν κλειδωμένα στα ράφια της περιοχής Bay και οι πελάτες πρέπει να ζητήσουν βοήθεια για την πρόσβαση σε καθημερινά αντικείμενα, όπως οδοντόκρεμα, προϊόντα για τα μαλλιά και έξι πακέτα μπύρας.

Εκτός από την απλή επίδραση στην κατώτατη γραμμή, η κλοπή προκαλεί την απειλή των εργαζομένων και των πελατών.

Στο Σαν Φρανσίσκο, οι υπάλληλοι της CVS και της Walgreens εκπαιδεύονται να είναι σε εγρήγορση για την πρόληψη της κλοπής, αλλά προειδοποιούνται να μην αντιμετωπίσουν τους κλέφτες που θα μπορούσαν να γίνουν βίαιοι. Οι φρουροί ασφαλείας στις αλυσίδες φαρμακείων έχουν συχνά επιτεθεί και ορισμένα καταστήματα επέλεξαν να προσλάβουν πιο δαπανηρούς αστυνομικούς εκτός υπηρεσίας.

Μιλώντας στην ίδια ακρόαση τον Μάιο, ο Brendan Dugan, διευθυντής οργανωμένου εγκλήματος λιανικής και εταιρικών Ερευνών στο CVS, δήλωσε ότι το επαγγελματικό έγκλημα αντιπροσωπεύει το 85% των ζημιών σε δολάρια της εταιρείας, περιγράφοντας το Σαν Φρανσίσκο ένα από τα “επίκεντρα” για οργανωμένο έγκλημα λιανικής, γνωστό και ως ORC. Αλλά ο αναπληρωτής δημόσιος υπερασπιστής του Σαν Φρανσίσκο Doug Welch έσπρωξε πίσω σε αυτή την κριτική, υποστηρίζοντας ότι η πλειοψηφία των κατηγορουμένων του για κλοπές σε καταστήματα δεν ήταν οργανωμένοι εγκληματίες, αλλά άστεγοι που χρειάζονται περισσότερες υπηρεσίες.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

*