Σπορ

ΤΌΚΙΟ 2020 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΊ ΑΓΏΝΕΣ: ΟΙ ΑΘΛΗΤΈΣ ΤΗΣ ΟΜΆΔΑΣ GB ΘΑ ΛΆΒΟΥΝ ΒΟΉΘΕΙΑ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΉ ΚΑΚΟΠΟΊΗΣΗ ΚΑΤΆ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΑΓΏΝΩΝ

Η βρετανική Επιτροπή αθλητών (BAC) έχει δημιουργήσει μια 24ωρη τηλεφωνική γραμμή για τους αθλητές της ομάδας GB να επικοινωνήσουν σε περίπτωση που λάβουν οποιαδήποτε ηλεκτρονική κακοποίηση κατά τη διάρκεια των Αγώνων του Τόκιο 2020.

Η ανοικτή τηλεφωνική γραμμή, που καλύπτεται μέρα και νύχτα από εκπαιδευμένους επαγγελματίες, θα λειτουργήσει σε συνδυασμό με σχέδια που έχουν τεθεί σε εφαρμογή από την ομάδα GB, η οποία έχει αρκετούς ψυχολόγους και επαγγελματίες ψυχικής υγείας με την ισχυρή ομάδα 370 plus στην Ιαπωνία.

Συμπληρώνοντας το δίκτυο υποστήριξης που παρέχεται από την ομάδα GB και επίσης αθλητές που θα εκπροσωπήσουν το Paralympics GB, η γραμμή θα επανδρωθεί από το προσωπικό της BAC στο Ηνωμένο Βασίλειο, και δώστε στους αθλητές μια επιπλέον, ανεξάρτητη Λεωφόρος μέσω της οποίας μπορούν να επιλυθούν οι ανησυχίες.

Ο Vicki Aggar, πρόεδρος του BAC, δήλωσε: “Αυτή είναι μια μεγάλη δήλωση προθέσεων από όλους όσους ασχολούνται με τον Ολυμπιακό και Παραολυμπιακό αθλητισμό στη Μεγάλη Βρετανία.

Η Johanna Konta αποσύρεται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά το θετικό Covid
Καταρίνα Τζόνσον-Τόμπσον: συνεχίζονται οι Ολυμπιακές προετοιμασίες στο βρετανικό GP
Η Ντίνα Άσερ-Σμιθ μέτωπα 76-ισχυρή ομάδα GB squad για το Τόκιο
“Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει το ζήτημα της ευημερίας των αθλητών να αποκτά νέα σημασία και σημασία και το γεγονός ότι τόσο η Team GB όσο και η Paralympics GB έχουν αναγνωρίσει και προληπτικά αντιμετωπίσει την ανάγκη για τους αθλητές να έχουν ένα ανεξάρτητο σύστημα υποστήριξης κατά τη διάρκεια των αγώνων είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό.

“Γνωρίζουμε ότι η πορεία προς αυτά τα παιχνίδια δεν ήταν εύκολη για τους αθλητές. Η πανδημία έχει φέρει μαζί της μια ποικιλία προκλήσεων – πολλές από τις οποίες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη-και πιστεύουμε ότι είναι υψίστης σημασίας οι αθλητές μας να έχουν κάπου να γυρίσουν όπως και όταν το χρειάζονται στο Τόκιο, ανεξάρτητα από το θέμα τους.”

Ο Aggar αναγνώρισε ότι για πολλούς ελίτ αθλητές, τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης είχαν έρθει να αντιπροσωπεύουν “τη σκοτεινότερη πλευρά του αθλητισμού”.

Αναγνώρισε τον αντίκτυπο που η κατάχρηση στρέφεται προς τους παίκτες της Αγγλίας που έχασαν ποινές κατά τη διάρκεια του τελικού Euro 2020 της Κυριακής, λέγοντας ότι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες πολλοί αθλητές θα αποφασίσουν να μείνουν μακριά από τα κοινωνικά μέσα, ενώ άλλοι χρησιμοποιούν το μέσο για να τους βοηθήσουν με προετοιμασία και κίνητρα.

Ο Mark England, chef de Mission για την ομάδα GB, δήλωσε: “Οι αθλητές δεν είναι άνοσοι στις προκλήσεις της καθημερινής ζωής ή στις πιέσεις που έφερε μαζί της η αναβολή των Αγώνων του Τόκιο.

“Βοηθώντας τους αθλητές να είναι σε θέση να αποδώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στους αγώνες είναι η προτεραιότητά μας και, ως εκ τούτου, είναι απολύτως λογικό να έχουν μια διέξοδο υποστήριξης αυτού του είδους για να γνωρίζουν ότι υπάρχει ανεξάρτητη, αμερόληπτη βοήθεια στο χέρι.”

Ο αρχηγός χόκεϋ γυναικών της Team GB, Hollie Pearne-Webb, δήλωσε στο Sky Sports News ότι η ομάδα είχε μιλήσει προληπτικά για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης και αποφάσισε να παραμείνει ενεργός μέχρι 48 ώρες πριν από τον πρώτο αγώνα τους.

Από εκείνο το σημείο μέχρι να τελειώσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες τους, η ομάδα δεν θα ασχοληθεί με τα κοινωνικά μέσα.

Είπε: “Όλοι έχουν τρομοκρατηθεί από τις τελευταίες ημέρες και τις αναφορές για το τι συμβαίνει [με τους τρεις ποδοσφαιριστές της Αγγλίας] πίσω στο σπίτι.

“Ως ομάδα, είναι κάτι για το οποίο μιλήσαμε και προετοιμαστήκαμε.

“Είχαμε μια συζήτηση πριν βγούμε εδώ για τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης και αποφασίσαμε ως παίκτες ότι θα είμαστε σε αυτό για το τρέξιμο και 48 ώρες πριν από το πρώτο μας παιχνίδι θα βγούμε όλοι και θα μείνουμε μακριά για τη διάρκεια του τουρνουά.

“Και αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχει ο κίνδυνος ενός αρνητικού σχολίου ή οτιδήποτε θα μπορούσε να μας οδηγήσει, ή ένας από εμάς, εκτός πορείας.

“Υποθέτω ότι είναι σημαντικό να πρέπει να σκεφτούμε αυτά τα πράγματα. Δεν πρέπει πραγματικά να σκεφτούμε την κατάχρηση στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, αλλά είναι ένα σενάριο για το οποίο έχουμε προγραμματίσει.”

Το μίσος δεν θα κερδίσει
Η Sky Sports δεσμεύεται να κάνει skysports.com και τα κανάλια μας στις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων ενημέρωσης ένα μέρος για σχόλια και συζητήσεις που είναι απαλλαγμένες από κακοποίηση, μίσος και βωμολοχίες.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επισκεφθείτε: www.skysports.com/againstonlinehate

Εάν δείτε μια απάντηση σε δημοσιεύσεις Sky Sports ή / και περιεχόμενο με έκφραση μίσους με βάση τη φυλή, φύλο, χρώμα, φύλο, εθνικότητα, εθνικότητα, αναπηρία, θρησκεία, σεξουαλικότητα, ηλικία ή τάξη, αντιγράψτε τη διεύθυνση URL στο hateful post και screengrab και στείλτε μας email εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

*