Σπορ

WIMBLEDON 2021 ΖΩΝΤΑΝΆ ΑΠΟΤΕΛΈΣΜΑΤΑ: Ο ΚΛΙΝΙΚΌΣ ΤΖΌΚΟΒΙΤΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΌ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΊΣΕΙ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΉ BERRETTINI – ΤΕΛΕΥΤΑΊΕΣ ΕΝΗΜΕΡΏΣΕΙΣ

Το WIMBLEDON μπαίνει στα τελικά του στάδια με τους ημιτελικούς των ανδρών σήμερα στο SW19.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αναλαμβάνει τον Ντενίς Σαποβάλοφ είναι ο επόμενος καθώς ο Σέρβος φαίνεται να υπερασπίζεται τον τίτλο που κατέκτησε το 2019.

Και ο νικητής παίρνει τον Ιταλό Matteo Berrettino, ο οποίος φτάνει στον τελικό του στο Wimbledon αφού νίκησε τον Hubert Hurkacz σε τέσσερα σετ.

Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, υπήρχαν μόλις 11 πόντοι μεταξύ του Novak Djokovic και του Denis Shapovalov με τον παγκόσμιο νούμερο ένα να κερδίζει 115 στους 104 του Καναδά.

Ωστόσο, ο Τζόκοβιτς – όπως συνηθίζει – τους θέλει όταν είχαν μεγαλύτερη σημασία, και έδειξε τη σημασία της διατήρησης της ψυχραιμίας στις ζωτικές στιγμές.

Sam Dymond6 λεπτά πριν
ΜΕΓΆΛΟΣ ΔΆΣΚΑΛΟΣ

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς βρίσκεται στον 30ο τελικό του Grand Slam, και βλέπει τον 20ο τίτλο του Grand Slam. Ο παγκόσμιος αριθμός ένα είναι σχεδόν ασταμάτητος.

Σε αυτό το στάδιο της καριέρας μου, Τα Grand Slams είναι τα πάντα. Είναι τα τέσσερα γεγονότα που μετράνε περισσότερο στο άθλημά μας και ήμουν πολύ προνομιούχος να γράψω ιστορία στο άθλημα που πραγματικά αγαπώ. Γεμίζει την καρδιά μου κάθε φορά που ακούω ότι υπάρχει κάτι στη γραμμή που είναι ιστορικό, με εμπνέει και με παρακινεί – αλλά ταυτόχρονα, πρέπει να το εξισορροπήσω με το να είμαι παρών και αυτή τη στιγμή να κερδίσω μόνο τον επόμενο αγώνα.

Δεν νομίζω ότι η βαθμολογία λέει αρκετά για την απόδοση του [Shapovalov] και τον αγώνα. Υπηρέτησε για το πρώτο σετ και ήταν ίσως ο καλύτερος παίκτης για το μεγαλύτερο μέρος του δεύτερου και είχε πολλές ευκαιρίες. Θα ήθελα να του δώσω ένα μεγάλο χειροκρότημα για όλα όσα έκανε σήμερα και αυτές τις τελευταίες εβδομάδες. Αυτός ήταν ο πρώτος ημιτελικός του grand slam, και θα μπορούσατε να δείτε ότι ήταν συναισθηματικός. Θα τον δούμε πολύ στο μέλλον, είναι σπουδαίος παίκτης.

Θαυμάσια πράγματα από τον Shapovalov, ο οποίος πιέζει τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο στο όριο σε αυτό που είναι μόνο το ένατο παιχνίδι του στο Wimbledon.

Παίρνει ένα μικρό κομμάτι καλής τύχης καθώς ένα backhand κλιπ στην κορυφή του διχτυού και πέφτει στην πλευρά του Τζόκοβιτς, αλλά το κέρδισε – και το χέρι της συγγνώμης είναι ευγνώμονα από τους Σέρβους.

Δύο εκπληκτικοί νικητές ακολουθούν και ο Shapovalov παίρνει ένα άλλο παιχνίδι που σημαίνει ότι ο Djokovic θα πρέπει να υπηρετήσει για να παραμείνει στο τρίτο σετ.

“Μια γνωστή ιστορία για τον Shapovalov”, δηλώνει ο Andrew Cotter. “Αλλά αυτό έχει διαφορετικό τέλος;”

Δυστυχώς, δεν το κάνει, και ο Καναδός περνάει δύο σημεία διακοπής, το δεύτερο όταν στέλνει ένα ελπιδοφόρο λοβό μια αυλή μακριά από τη γραμμή βάσης. Ο Shapovalov αμφισβητεί την κλήση, αλλά βαθιά ξέρει ότι είναι από ελπίδα και τύχη.

Απτόητος, ο Shapovalov αναγκάζει ένα άλλο διάλειμμα με μια μεγάλη συντριβή, αλλά ο Τζόκοβιτς τον καρφώνει πίσω με έναν παντοδύναμο άσο που προκαλεί ένα εορταστικό βρυχηθμό από τον Σέρβο.

Ο Τζόκοβιτς τελικά φθείρει τον αντίπαλό του, και όταν ο Shapovalov στέλνει ένα forehand για να τερματίσει το παιχνίδι, ο παγκόσμιος νούμερο ένα απελευθερώνει τα ανθρώπινα στοιχεία του με μεγάλη απόλαυση και φωνή έγκρισης.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

*